PDF Afdrukken E-mail

Inspiratiemoment 23 september 2017

 

Inspiratiemoment 21 oktober 2017

 

 

 
PDF Afdrukken E-mail

OPZEGGING VISSERIJVERDRAG DOOR BRITSE REGERING KAN ZWARE GEVOLGEN HEBBEN VOOR BELGISCHE VISSERIJ.

Op 3 juli 2017 besliste het Verenigd Koninkrijk om zich terug te trekken uit de Visserijconventie van Londen uit 1964. Het Verenigd Koninkrijk kan zich volgens artikel 15 van deze Conventie terugtrekken na een opzegperiode van twee jaar. Het Verenigd Koninkrijk wil hiermee volledige controle krijgen over de Britse wateren na een Brexit. Het VK wil hiermee een duidelijk startpunt hebben voor de onderhandelingen over toekomstige visserijakkoorden waarbij Groot-Brittannië een onafhankelijke kuststaat moet worden. De Visserijconventie van Londen slaat enkel op de toegang binnen de 6- tot 12-mijlszone. Deze toegang is vooral voor het Belgisch kleinvlootsegment (KVS) van groot economisch belang. Hoewel de gevolgen voor de Vlaamse visserij moeilijk in te schatten zijn, vreest Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken zware gevolgen voor de omzet van de Vlaamse visserij. Hij vraagt dan ook aan minister Schauvliege om bij de onderhandelingen het onderste uit de kan te halen voor de belangen van onze Belgische visserijsector.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

LICHTENREGELING OP KRUISPUNT ELISABETHLAAN-TORHOUTSESTEENWEG IN OOSTENDE VAN NABIJ OPGEVOLGD

De lichtenregeling op het kruispunt van de Elisabethlaan en de Torhoutsesteenweg in Oostende wordt van heel kortbij opgevolgd. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

ER WORDT GEWERKT AAN DE TOEGANKELIJKHEID VAN WEST-VLAAMSE ZWEMBADEN

Uit een toegankelijkheidsrapport dat de provincie West-Vlaanderen tussen 2014 en 2017 liet uitvoeren bleek dat slechts 7 van de 29 gescreende zwembaden een positief rapport kregen op het vlak van toegankelijkheid.
Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken vernam van minister Muyters dat dit niet betekent dat de andere zwembaden heel slecht scoorden. In de sportinfrastructuurdatabank van Sport Vlaanderen is te zien dat voor 51 zwembaden van de 75 opgenomen West-Vlaamse zwembaden een faciliteit voor toegankelijkheid is voorzien.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

HOGE KWALITEITSWAARDERING VOOR LUCHTHAVEN VAN OOSTENDE
Uit een enquete van Test-Aankoop blijkt dat de luchthaven van Oostende een uitzonderlijk goede waardering krijgt voor kwaliteit. Samen met de luchthaven van Antwerpen kreeg de luchthaven van Oostende de hoogste score van alle Belgische luchthavens. De luchthaven van Oostende kreeg een 8 op 10 voor veiligheidsgevoel, een 7,7 op 10 voor veiligheidscontrole en een 8 op 10 voor de signalisatie op de luchthaven.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 33