PDF Afdrukken E-mail

PREMIE VAN 1,7 MILJOEN EURO VOOR RESTAURATIE OUDE WATERTOREN IN OOSTENDE

De Vlaamse regering maakt in 2017 1.700.718,47 euro vrij voor de restauratie van de oude Watertoren in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken in een schriftelijke vraag van de bevoegde minister. Het ministerieel besluit hiervoor werd onlangs ondertekend.

De oude watertoren in Oostende werd gebouwd in 1900, maar wordt al sinds de jaren 60 niet meer gebruikt. De watertoren werd omwille van zijn uitzonderlijk architecturaal en beeldbepalend karakter beschermd in 1977, maar staat al geruime tijd te verkommeren.

De stad Oostende wil de Watertoren laten restaureren en een klimmuur in onder brengen. Het restauratiedossier werd door de Vlaamse overheid in 2012 reeds ontvankelijk verklaard, maar nu worden eindelijk de broodnodige middelen vrijgemaakt om de watertoren op te knappen.

 
PDF Afdrukken E-mail

OPKOMEN VOOR BELANGEN VISSERIJSECTOR BIJ BREXIT
"We mogen de gevolgen van de Brexit voor de Vlaamse vissers niet onderschatten"€, vindt Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken. Hij vroeg minister Schauvliege om, naar Nederlands voorbeeld, nu reeds op de deuren van Londen bonzen. "€œAls we wachten tot de Brexitonderhandelingen van start gaan, zijn we misschien te laat€." Momenteel is het moeilijk om de gevolgen van de Brexit voor de visserijsector in te schatten, zolang het Verenigd Koninkrijk de uittredingsgesprekken nog niet is gestart, en het Britse eisenpakket nog niet op tafel ligt. Minister Schauvliege gaf te kennen de belangen de Vlaamse visserijsector tot het uiterste te verdedigen, maar volgens de minister kan dit enkel via visserijakkoorden waarover de EU voor het geheel van de lidstaten onderhandelt. Zolang het Artikel 50 nog niet is genotificeerd voeren de EU27 nog geen onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk.

 
PDF Afdrukken E-mail

HANDEN IN ELKAAR VOOR EEN EFFICIENTER KLIMAATBELEID

Alles kan beter en efficiënter. Zo ook de werkwijze waarop ons land tot een intra-Belgisch klimaatakkoord kan komen. In juni vorig jaar ging in de Senaat de commissie Transversale Aangelegenheden, onder voorzitterschap van senator Steven Vanackere aan de slag met als taak aanbevelingen uit te werken om de intra-Belgische besluitvorming inzake burden sharing te verbeteren. Na hoorzittingen met experten, zowel federale als gewestelijke, en vertegenwoordigers van ngo'€™s, en een bevraging bij een dertigtal Europese en niet-Europese parlementen, kwam de commissie tot 26 aanbevelingen. De plenaire vergadering van de Senaat keurde vandaag het betreffende informatieverslag van de commissie goed.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TUSSENKOMST JOHAN VERSTREKEN BIJ BESPREKING INFORMATIEVERSLAG KLIMAATDOELSTELLINGEN

Op vrijdag 27 januari werd in de plenaire vergadering van de Senaat gestemd over het informatieverslag over het intra-Belgische besluitvormingsproces inzake burden sharing met betrekking tot klimaatdoelstellingen. Het informatieverslag, dat 26 aanbevelingen bevat, kwam tot stand na hoorzittingen met experten en vertegenwoordigers van ngo'€™s in de commissie Transeverale Aangelegenheden van de Senaat. Deelstaatsenator Johan Verstreken volgde als verslaggever de hoorzittingen nauwgezet op en bracht verslag uit in de plenaire vergadering. Hieronder leest u zijn tussenkomst.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

DAG VAN DE SLACHTOFFERS VAN DE HOLOCAUST

Elk jaar op 27 januari herdenken we de slachtoffers van de Holocaust. In de plenaire vergadering van de Senaat bracht Senaatsvoorzitter Christine Defraigne hulde aan de slachtoffers met een toespraak. Na de toespraak namen de senatoren een minuut stilte in acht in herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 34

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner