PDF Afdrukken E-mail

BESLISSINGEN VAN PROVINCIE OVER LUCHTHAVEN OOSTENDE BEVESTIGD: OEFENVLUCHTEN BLIJVEN MOGELIJK OP DE LUCHTHAVEN VAN OOSTENDE

CD&V Oostende en Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken zijn tevreden dat minister Schauvliege, na hun tussenkomst, instemt met de beslissingen van de provincie West-Vlaanderen die toelaten dat voor 180 nachtelijke vliegbewegingen per jaar (en niet meer dan 45 per kwartaal) de maximale toegelaten geluidshoeveelheid hoger zou liggen dan in de oorspronkelijke milieuvergunning was bepaald. Daarnaast zorgt de minister voor een uitbreiding van trainingsvluchten op weekdagen tussen 09.00 en 22.00 op de luchthaven van Oostende. Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken dreigden de vliegbeperkingen de doodsteek te vormen voor de kleine luchtvaart, voor de Noordzee Vliegclub en voor heel wat piloten die in het kader van de vliegveiligheid en om de vergunning in stand te houden een aantal trainingsvluchten per jaar moeten uitvoeren. De Vlaamse overheid heeft trouwens nog maar net geinvesteerd in een nieuw clubhuis voor de Noordzee Vliegclub. Met deze beslissing houdt de minister de leefbaarheid voor de piloten, de scholen en de vliegclub in stand en komt ze tegemoet aan de meest kwetsbare momenten van de omwonenden. De genomen beslissingen zijn van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven van Oostende.

Het volledige persbericht van de minister kunt u hieronder lezen:

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

VLAAMS VOLKSVERTEGENWOORDIGER JOHAN VERSTREKEN VERWELKOMT COMMISSIELEDEN VISSERIJ VLAAMS PARLEMENT IN OOSTENDE

Op 21 en 22 september bezocht Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken samen met de commissieleden visserij enkele vis- en aquacultuurbedrijven. Nadat de delegatie een bezoek bracht aan Aqua4C, de omegabaarskwekerij in Kruishoutem, en Inagro, dat een praktijkcentrum aquacultuur heeft, ging het richting Zeebrugge waar de delegatieleden een gesprek hadden met de rederscentrale. Vervolgens mocht Johan Verstreken de collega'€™s verwelkomen in Oostende. De commissie visserij bezocht het kook- en pelcentrum van PURUS -Vlaamse grijze garnaal waar ze o.a. een toelichting kregen bij het innovatief garnaalsorteersysteem aan boord van de Z 582 Asannat en over een nieuw aquacultuurproject voor de kust. Tot slot had de delegatie een gesprek met de Technische Werkcommissie Visserij van de SALV over de uitdagingen en toekomst van de Vlaamse reders, vissers en aanverwante bedrijven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

BLIJVEN INVESTEREN IN INFRASTRUCTUUR EN ONTSLUITING LUCHTHAVEN OOSTENDE
De luchthaven van Oostende kon afgelopen zomer mooie half jaar cijfers voorleggen. Het passagiersvervoer steeg met maar liefst 113,8 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het vrachtvervoer steeg met 27,6 %. Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken heeft de luchthaven van Oostende, die na de aanslagen van maart 2016 als alternatieve luchthaven werd gebruikt voor binnen- en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, haar capaciteiten als passagiersluchthaven ten volle getoond. Hij ijvert dan ook bij de bevoegde minister voor blijvende investeringen op het vlak van infrastructuur en een betere ontsluiting van de luchthaven van Oostende.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUWE TOEKOMST VOOR TAALUNIE

Op 12 september nam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken deel aan de Interparlementaire Commissie voor de Nederlandse Taalunie.
In aanwezigheid van minister Gatz werd gedebatteerd over de toekomst van de Taalunie. Volgens Johan Verstreken staat het belang van de Taalunie buiten kijf. “De taalunie vormt een onmisbare schakel in de promotie van de Nederlandse taal en versterkt de banden tussen Nederland en Vlaanderen”.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

IN 2017 WELLICHT RESTAURATIEPREMIE VOOR DE OUDE WATERTOREN

Voor de restauratie van de oude watertoren in Oostende zullen wellicht in 2017 de nodige middelen worden vrijgemaakt door de Vlaamse overheid. Dat vernamen Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken en schepen van cultuur en erfgoed Bart Plasschaert van de bevoegde minister nav een parlementaire vraag van Johan Verstreken.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 33