PDF Afdrukken E-mail

ONDERZOEK NAAR AUDIODESCRIPTIE BIJ KETNETPROGRAMMA'S
De VRT onderzoekt momenteel de mogelijkheden om Ketnetprogramma'€™s te voorzien van audiodescriptie. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken aan minister Gatz. Bij audiodescriptie vertelt een vertelstem wat er tussen de dialogen te zien is. Op die manier worden televisieprogramma'€™s toegankelijker voor blinden en slechtzienden. Momenteel zendt de VRT al minstens 1 kwaliteitsfictie per jaar uit met audiodescriptie, zoals beschreven in de beheersovereenkomst. In 2016 waren het er zelfs zes. Tegen 2020 moet alle zondagavondfictie voorzien worden van audiodescriptie. De VRT zou graag Ketnetprogramma'€™s kunnen voorzien van audiodescriptie. Daarom onderzoekt de Openbare Omroep of dat zou kunnen lukken, met testen bij blinde kinderen. Op dit moment zijn evenwel nog geen budgetten beschikbaar.

 
PDF Afdrukken E-mail

HERDENKING SLACHTOFFERS TRANSFOBE MOORDEN

Onderstaand persbericht toont aan de resolutie betreffende de algemene maatschappelijke aanvaarding en gelijkschakeling van transgenders, die Johan Verstreken in het Vlaams Parlement indiende tijdens de vorige legislatuur, meer dan noodzakelijk is.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

AANDACHT VOOR OUDEREN IN PREVENTIECAMPAGNE TEGEN SOA'S

Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken mogen we de doelgroep van 50-plussers niet vergeten in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Hij kwam hierover tussen in het vragenuurtje in het Vlaams parlement. Volgens een onderzoek van condoomfabrikant Durex kent 90 % van de Vlamingen onvoldoende over soa'€™s.

Meestal wordt gefocust op studenten en jongeren tussen 15 en 35 jaar maar ook 50-plussers zijn onvoldoende geinformeerd over geslachtsziektes. €œHet aantal soa'€™s stijgt dramatisch en het aantal 50-plussers met een soa verdubbelde de afgelopen 10 jaar door een hogere levensverwachting, omdat ouderen zichzelf niet zien als een doelgroep van de €˜veilig vrijen€™-campagne en omdat ze meer vatbaar zijn voor infecties door een zwakkere gezondheidstoestand. De symptomen worden ook niet altijd herkend. Er is ook een groter stigma op seksueel gedrag waardoor ze zich minder vaak laten testen.
Ze hebben vaak ook een minder grote kennis van soa'€™s,€ aldus Johan Verstreken. Hij vraagt de minister dan om preventiecampagnes te voeren naar die doelgroep.

26.10.2016

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

OVERLEG MET KUSTGEMEENTEN EN GOUVERNEUR OM AANLEG PILOOTEILAND IN KNOKKE-HEIST TE ONDERSTEUNEN

Er komt een ruim stakeholderoverleg om de plannen voor de aanleg van een pilooteiland voor de kust van Knokke-Heist te ondersteunen. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister Weyts. In het stakeholdersoverleg zullen de kustgemeenten een stem hebben, evenals de kustvissers. Maar ook andere partijen worden in het stakeholderplatform betrokken: de federale diensten die bevoegd zijn voor de Noordzee en de territoriale wateren, de polderbesturen, de provincie, Westtoer, Toerisme Vlaanderen, UNIZO, Voka, de haven van Zeebrugge en Oostende, de jachthavens, maar ook de Bond Beter Leefmilieu, Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt. De gouverneur van West-Vlaanderen zal het overleg voorzitten.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

BESLISSINGEN VAN PROVINCIE OVER LUCHTHAVEN OOSTENDE BEVESTIGD: OEFENVLUCHTEN BLIJVEN MOGELIJK OP DE LUCHTHAVEN VAN OOSTENDE

CD&V Oostende en Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken zijn tevreden dat minister Schauvliege, na hun tussenkomst, instemt met de beslissingen van de provincie West-Vlaanderen die toelaten dat voor 180 nachtelijke vliegbewegingen per jaar (en niet meer dan 45 per kwartaal) de maximale toegelaten geluidshoeveelheid hoger zou liggen dan in de oorspronkelijke milieuvergunning was bepaald. Daarnaast zorgt de minister voor een uitbreiding van trainingsvluchten op weekdagen tussen 09.00 en 22.00 op de luchthaven van Oostende. Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken dreigden de vliegbeperkingen de doodsteek te vormen voor de kleine luchtvaart, voor de Noordzee Vliegclub en voor heel wat piloten die in het kader van de vliegveiligheid en om de vergunning in stand te houden een aantal trainingsvluchten per jaar moeten uitvoeren. De Vlaamse overheid heeft trouwens nog maar net geinvesteerd in een nieuw clubhuis voor de Noordzee Vliegclub. Met deze beslissing houdt de minister de leefbaarheid voor de piloten, de scholen en de vliegclub in stand en komt ze tegemoet aan de meest kwetsbare momenten van de omwonenden. De genomen beslissingen zijn van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven van Oostende.

Het volledige persbericht van de minister kunt u hieronder lezen:

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 34

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner