PDF Afdrukken E-mail

MONUMENTALE KUNSTWERKEN IN BEAUFORT 2018
Monument for a Wullok in Oostende, de Drie Wijsneuzen in De Panne, Poseidon in De Haan... Het zijn maar enkele van de monumentale kunstwerken die neergestreken zijn langs de hele kustlijn. De kunstwerken kaderen in de driejaarlijkse kunsttriennale Beaufort 2018. Curator Heidi Ballet zorgde voor de selectie van de kunstenaars en de kunstwerken, en leidde de voorbereidingen in goeie banen. Een tijdje geleden ontmoette Johan Verstreken, die destijds als schepen van cultuur mee aan de basis lag van de succesvolle kunsttriennale, haar in haar woonplaats Berlijn. Ze vertelde er over haar keuze voor monumentale werken in Beaufort. Hoe geven ze betekenis aan een plek? Welk soort interpretatie krijgen ze toebedeeld door de omwonenden? En in hoeverre is de kracht van hun boodschap onderhevig aan de tijdsgeest? Uiteraard speelt de zee een belangrijke rol. Elke kunstenaar komt uit een land dat grenst aan de zee. In Beaufort 2018 wordt de zee belicht als een plek die onbeheersbaar is en ons tegelijk verbindt aan de rest van de wereld.
Meer informatie over alle kunstwerken en deelnemende gemeenten vind je op www.beaufort2018.be

alt

 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUW MARIEN RUIMTELIJK PLAN VOOR DE NOORDZEE MOET REKENING HOUDEN MET BELANGEN VISSERIJSECTOR
Het nieuw marien ruimtelijk plan voor de Noordzee zal rekening houden met de toekomstige uitdagingen voor de visserijsector. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van federaal minister De Backer. "€œDe minister zal bij de invulling van de zones maximaal rekening houden met de mogelijkheden tot meervoudig ruimtegebruik. De minister zal nagaan welke activiteiten, naast passieve visserij en aquacultuur, verenigbaar kunnen zijn met offshore windmolenparken"€, reageert Johan Verstreken tevreden. Goede praktijken uit andere landen zullen hierbij in rekening worden gebracht en bijzonder aandacht zal geschonken worden aan de Nederlandse situatie waar schepen tot 24 meter toegelaten worden in de windmolenzones.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

INFORMATIEVERSLAG HORMOONVERSTORENDE STOFFEN GESTEMD IN DE SENAAT
Vandaag vrijdag 23 maart 2018 stemde de Senaat over het informatieverslag hormoonverstorende stoffen. Dit verslag, waarvan de CD&V senatoren de voortrekker waren bundelt 72 aanbevelingen om op een ernstige en effectieve manier beleid te ontwikkelen rond dit onderschat probleem.
Hieronder kunt u een opiniestuk lezen over hormoonverstorende stoffen in ons dagelijkse leven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

BEZOEK SCHOOL HET SPOOR TIELT IN SENAAT

op 23 maart kreeg Senator Johan Verstreken het bezoek van zeer geïnteresseerde leerlingen van Het Spoor uit Tielt op bezoek. Altijd interessant om boeiende vragen te krijgen en uitleg te geven!

BEZOEK SCHOOL HET SPOOR TIELT IN DE SENAAT

 
PDF Afdrukken E-mail

BETERE BUSVERBINDING VOOR LUCHTHAVEN OOSTENDE, TRAMVERBINDING WORDT ONDERZOCHT

Er komt een betere busverbinding tussen de luchthaven van Oostende en het centrum en station. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister. De toegankelijkheid van de bushalte aan de luchthaven wordt verbeterd door het inrichten van een aangepaste halte met verhoogde opstap en door de communicatie voor de reizigers te optimaliseren. Vanaf september 2018 komt er ook een wijziging in de bediening, zodat de chauffeurs van De Lijn niet langer een rustpauze hebben aan de luchthaven, wat zal bijdragen tot meer duidelijkheid voor de gebruikers.
Daarnaast wordt onderzocht of een shuttlebus kan worden ingelegd tussen de luchthaven van Oostende en de stad Oostende/Brugge/Gent. €œDe vraag naar aansluiting met de kusttram ligt momenteel nog vrij moeilijk omdat dit een hoge investeringskost met zich meebrengt en er momenteel nog te weinig toeristen aankomen op de luchthaven van Oostende€, aldus Johan Verstreken. Maar er wordt nog een bijkomend voorstel van de stad Oostende onderzocht waarbij men gebruik kan maken van de parking van de luchthaven wanneer er in de stad grote evenementen worden georganiseerd. Hierbij wordt onderzocht of de kusttram (met een lus naar de luchthaven) eventueel zou kunnen instaan voor het vervoer van deze mensen naar de locatie van het evenement.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 34

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner