PDF Afdrukken E-mail

BEZOEK SCHOOL HET SPOOR TIELT IN SENAAT

op 23 maart kreeg Senator Johan Verstreken het bezoek van zeer geïnteresseerde leerlingen van Het Spoor uit Tielt op bezoek. Altijd interessant om boeiende vragen te krijgen en uitleg te geven!

BEZOEK SCHOOL HET SPOOR TIELT IN DE SENAAT

 
PDF Afdrukken E-mail

BETERE BUSVERBINDING VOOR LUCHTHAVEN OOSTENDE, TRAMVERBINDING WORDT ONDERZOCHT

Er komt een betere busverbinding tussen de luchthaven van Oostende en het centrum en station. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister. De toegankelijkheid van de bushalte aan de luchthaven wordt verbeterd door het inrichten van een aangepaste halte met verhoogde opstap en door de communicatie voor de reizigers te optimaliseren. Vanaf september 2018 komt er ook een wijziging in de bediening, zodat de chauffeurs van De Lijn niet langer een rustpauze hebben aan de luchthaven, wat zal bijdragen tot meer duidelijkheid voor de gebruikers.
Daarnaast wordt onderzocht of een shuttlebus kan worden ingelegd tussen de luchthaven van Oostende en de stad Oostende/Brugge/Gent. €œDe vraag naar aansluiting met de kusttram ligt momenteel nog vrij moeilijk omdat dit een hoge investeringskost met zich meebrengt en er momenteel nog te weinig toeristen aankomen op de luchthaven van Oostende€, aldus Johan Verstreken. Maar er wordt nog een bijkomend voorstel van de stad Oostende onderzocht waarbij men gebruik kan maken van de parking van de luchthaven wanneer er in de stad grote evenementen worden georganiseerd. Hierbij wordt onderzocht of de kusttram (met een lus naar de luchthaven) eventueel zou kunnen instaan voor het vervoer van deze mensen naar de locatie van het evenement.

 
PDF Afdrukken E-mail

BOUW NIEUWE JACHTHAVEN VUURTORENDOK IN 2019
Vanaf 2019 wordt gestart met de bouw van een nieuwe jachthaven in het Vuurtorendok in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister. Momenteel worden de resterende vaartuigen uit het dok verwijderd zodat het dok tegen eind dit jaar volledig vrij is. Intussen wordt ook op zoek gegaan naar een exploitant voor de uitbating van het dok als jachthaven. De basisinfrastructuur voor het Vuurtorendok zal door de Vlaamse overheid worden voorzien en zal naast de vlottende steiger-infrastructuur, buispalen en toegangshelling, ook bestaan uit de aanleg van een nieuwe glooiing aan de zuidoostelijke zijde. De exploitant dient in te staan voor de bouw van een clubhuis en de verdere uitrusting van de basisinfrastructuur. Pas als er zekerheid is over een exploitant zullen de investeringen in de basisinfrastructuur worden ingevuld. De aanbesteding voor deze investeringswerken is voorzien begin 2019. De totale kostprijs wordt geraamd op 3 miljoen euro en wordt volledig gedragen door de Vlaamse overheid. De investeringen in de verdere uitrusting en het clubhuis zijn ten laste van de exploitant.

 
PDF Afdrukken E-mail

NAAR AANLEIDING VAN DE ACTUELE VRAAG OVER DE DEFINITIEVE TERDOODVEROORDELING VAN VUB-GASTDOCENT AHMADREZA DJALALI DOOR HET IRAANSE GERECHT, KWAM JOHAN VERSTREKEN TUSSEN IN DE PLENAIRE ZITTING VAN WOENSDAG 07 FEBRUARI 2018.

"Natuurlijk zijn we allemaal tegen de doodstraf, want die druist in tegen alle internationale verdragen.

Minister-president, ik dank u voor de al geleverde inspanningen. Maar het is inderdaad dringend tijd dat er internationale druk wordt uitgeoefend op Iran. Daarom wil ik u vragen om ook contact op te nemen met de Europese instanties, zodat er massaal wordt gereageerd. Mensenrechten vormen een rode draad doorheen uw beleid. Daar staan wij volledig achter. Hier is terecht al heel veel inkt over gevloeid, laten we hopen dat we een sprankje hoop hebben op een goede uitkomst."

 

 


 

 
PDF Afdrukken E-mail

DE VLAAMSE REGERING KENT EEN PROJECTSUBSIDIE VAN 2.000.000 EURO TOE AAN HET STADSVERNIEUWINGSPROJECT OOSTENDE, STAPSTENEN VOOR STENE

Een jury boog zich over dit stadsvernieuwingsproject en oordeelde dat het een navolgbaar voorbeeld is voor andere Vlaamse steden en hun stadsrand. Het project sluit volledig aan bij de visie van de Vlaamse overheid op de ruimtelijke ontwikkeling, met name door bestaande bebouwde ruimtes te transformeren volgens de principes van ruimtelijk rendement en door klimaatrobuustheid te beogen via onder meer groenblauwe dooradering en slimme infrastructuur.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 33