PDF Afdrukken E-mail

TERUGBLIK OP EEN GESLAAGDE CD&V-BBQ

Op zondag 08 september 2013 vond de jaarlijkse barbecue plaats in Duin en Zee.

De weergoden waren ons meer dan goedgezind en tal van leden en sympathisanten genoten van deze gezellige middag.

Wij waren bijzonder blij dat Staatssecretaris Hendrik Bogaert en Europees Parlementslid Ivo Belet tijd vrijgemaakt hadden om onze lokale ploeg met hun aanwezigheid te vereren.

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

VERNIEUWDE STADSHOEVEROUTE PLECHTIG INGEREDEN OP 31 AUGUSTUS 2013

Als toenmalig schepen bevoegd voor o.a. landbouw, heeft Johan verstreken, samen met de mensen van de Landbouwraad, de basis gelegd van de stadshoeveroute. Hij vindt het dan ook super dat deze route in een nieuw jasje werd gestoken door zijn collega Krista Claeys, schepen bevoegd voor landbouw.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

WOEKERWINSTEN BIJ DOORVERKOOP TICKETS NIET MEER MOGELIJK

De plenaire vergadering van de Senaat heeft op 10 juli een wetsontwerp aangenomen dat het onmogelijk maakt om bij het doorverkopen van tickets woekerwinsten te bekomen. Het oorspronkelijke wetsontwerp werd in de Kamer gestemd maar in de Senaat ondertekende Johan Verstreken met collega Dirk Claes nog enkele amendementen waardoor lancunes in de wetgeving werden opgevuld.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

AANTAL INTERLANDELIJKE ADOPTIES TUSSEN BELGIE EN DERDE LANDEN DAALT 
Het aantal interlandelijke adopties tussen België en zijn partnerlanden is de laatste drie jaar gedaald. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van CD&V-gemeenschapssenator Johan Verstreken aan de minister van Justitie. Waar er in 2010 nog 415 kinderen geadopteerd werden uit vreemde landen, is er in 2012 nog sprake van 261 interlandelijke adopties. De meeste kinderen worden geadopteerd uit Ethiopië (347 kinderen op drie jaar), China (114 kinderen) en Kazachstan (95 kinderen).

 

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

VOOZITTER VAN DE TAALUNIE, JOHAN VERSTREKEN, IS TEVREDEN DAT NAAR JAARLIJKSE GEWOONTE DE ZOMERCURSUS EEN GROOT SUCCES IS.

“Dit jaar wordt deze cursus voor de 42ste keer gegeven. Elk jaar ben ik verbaasd van het hoog niveau van de docenten Nederlands aan buitenlandse universiteiten”, aldus Johan Verstreken.

De animo is erg groot, want Nederlands is populair in het buitenland. Aan 165 universiteiten in de wereld studeren ruim 15.000 studenten Nederlands. Ze komen naar Gent uit  Argentinië, China en Duitsland en nog 23 andere landen. De Nederlandse Taalunie organiseert en betaalt de cursus, en werkt daarvoor samen met het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UGent) en het Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal. "

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 31

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner